16:08 / 05.04.2019.

Autor: E.L.S./Hina

Ministarstvo pokrenulo internetsku stranicu namijenjenu investitorima

-

-

Foto: - / -

Na stranici se nalazi karta dostupnih poduzetničkih zona po županijama, uz vrlo detaljan pregled veličine dostupnog zemljišta, njegove namjene i cijene.
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta pokrenulo je novu internetsku stranicu namijenjenu nvestitorima - investcroatia.gov.hr.

Stranica investcroatia.gov.hr dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku te sadrži niz korisnih i nužnih informacija za pripremu i realizaciju investicijskog projekta u Republici Hrvatskoj, od općenitih makroekonomskih pokazatelja do pregleda poduzetničkih zona i dostupnih poticaja za investitore, navode iz Ministarstva.

Na stranici se nalazi karta dostupnih poduzetničkih zona po županijama, uz vrlo detaljan pregled veličine dostupnog zemljišta, njegove namjene i cijene, pa sve do informacija o komunalnim priključcima i kompanijama koje na tom području već posluju.

Investitorima je na raspolaganju i vrlo detaljan pregled koraka i potrebnih radnji u realizaciji investicijskog projekta, pri čemu je ta kategorija podijeljena u četiri dijela - prethodna provjera, kupnja nekretnine, dozvola za građenje i uporaba. Pritom, uz svaki korak su pobrojane korisne poveznice na institucije i zakone iz čijeg je područja pojedina tema.

Uz to, na investcroatia.gov.hr investitorima je na raspolaganju i nekoliko vrlo korisnih alata, poput investicijskog kalkulatora pomoću kojega je moguće izračunati iznose poticaja koje investitor može dobiti za svoj projekt. Iz Ministarstva pritom napominju da se izračun vrši na temelju unošenja nekoliko konkretnih varijabli, kao što su tip investicije, visina troškova ulaganja, planirani broj novih radnih mjesta, prosječna plaća zaposlenika, lokacije investicije, veličina poduzeća itd.

Pomoć pri donošenju odluke, ali i tijekom procesa realizacije investicijskog projekta, pružiti će publikacije objavljene na stranici - Investicijski vodič, Katalog investicijskih mogućnosti te sektorske publikacije, ali i uspješne priče kompanija koje već posluju Hrvatskoj, a kojih prema službenoj statistici ima gotovo 16 tisuća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!