11:53 / 02.02.2018.

Autor: HRT

Ministrica Dalić: Nemušti pokušaj da se zaustavi restrukturiranje

Martina Dalić

Martina Dalić

Foto: - / -

Razgovarali su o angažiranju domaćih savjetnika kao podizvođača AlixPartnersa te je još jedanput ponovljeno da je sve određeno u skladu s uobičajenom praksom.
U povodu medijskih komentara o angažiranju savjetnika u postupku izvanredne uprave u Agrokoru, iz Ministarstva gospodarstva je priopćeno kako se ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić jučer sastala s izvanrednim povjerenikom Antom Ramljakom i predstavnikom tvrtke AlixPartners koja je glavni savjetnik za restrukturiranje Agrokora.

Razgovarali su o angažiranju domaćih savjetnika kao podizvođača AlixPartnersa te je još jedanput ponovljeno da je sve određeno u skladu s praksom kakvu na ovako složenim projektima tvrtka ima i drugdje u svijetu.

Ministrica Dalić na kritike odgovara da je to prazno političko lamentiranje, političke deklaracije. Prebrojavanje savjetnika po nacionalnoj osnovi neće restrukturirati Agrokor i neće sačuvati radna mjesta. Sada se "dešava politički cirkus i nemušti pokušaj da se proces restrukturiranja zaustavi".

Ministrica kaže kako su imena svih tvrtki koje su angažirane u Agrokoru kao savjetnici, objavljena prije više mjeseci. Ustvrdila je i kako se "od samog početka dio politike, dio političkih eksponenata, angažirao na zaustavljanju ovoga procesa i čini sve što može da taj proces zaustavi", te da se neki politički predstavnici "posebno snažno ističu u svojim tzv. političkim ocjenama, a čija je jedina osobina da nikada nigdje konkretno nisu radili". Poručila je kako će stoga ona zajedno sa svima koji na ovom procesu rade učiniti sve što može, sve što je u njenom znanju, u njenom profesionalnom iskustvu da se proces nagodbe dovrši, da Agrokor i sve njegove tvrtke i svi Agrokorovi vjerovnici nastave živjeti i raditi.

Zbog napisa o savjetnicima za restrukturiranje Agrokora, SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras optužio je Vladu, rekavši kako je sada jasno da im, kada se donosio lex Agrokor, na srcu nisu bili ni radnici ni hrvatsko gospodarstvo, a ni domaći dobavljači. Rekao je kako ga sve ovo donekle podsjeća na Fimi mediju.


Vjerovničko vijeće Agrokora podržava rad izvanredne uprave i savjetnika
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!