21:21 / 17.09.2021.

Autor: T.V./HRT/Hina

Ministrica Tramišak u Vinkovcima uručila ugovore o sufinanciranju

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak

Foto: Dubravka Petric / PIXSELL

Sedam ugovora o sufinanciranju EU projekata ukupne vrijednosti 7,3 milijuna kuna uručila je u petak u Vinkovcima ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak vukovarsko-srijemskom županu Damiru Dekaniću i zamjeniku vinkovačkog gradonačelnika Josipu Romiću.

- Riječ je o sredstvima namijenjenim sufinanciranju EU projekata, dok Vinkovce i Vukovar čeka i provedba ITU mehanizma (integriranih teritorijalnih ulaganja). Govorimo o ulaganjima minimalno od 50 milijuna eura za urbani razvoj gradova, koji će razvijati svoje strategije i svoje strateške projekte", rekla je ministrica Tramišak. Istaknula je da je Vukovarsko-srijemska županija do sada povukla 3,8 milijardi kuna EU sredstava, a Grad Vinkovci milijardu kuna.

Zahvaljujući na ugovorima, župan Damir Dekanić rekao je da su 3,8 milijardi kuna golemi novci.

- Usporedimo li to s razdobljem od prije deset godina, vidjet ćemo da je to nemjerljivo, a što nas tek čeka u narednih deset godina? Ovo je prilika da zaustavimo odlazak ljudi i iskoračimo iz ovog lošega ruralnog u razvijenu urbanu cjelinu, poručio je župan Dekanić.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vinkovaca Josip Romić istaknuo je da Vinkovce zanima gospodarski razvoj i rast, a sredstvima sufinanciranja olakšat će se provedba brojnih gradskih projekata.

Ugovori su također uručeni i ravnatelju Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Iliji Coti i direktorici Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovca VIA Vinkovci Danijeli Slipčević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!