Miroslav Delić novi direktor splitskog Vodovoda i kanalizacije

11.08.2023.

18:02

Autor: Hina/HRT/B.B.B.

Miroslav Delić

Miroslav Delić

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Skupština splitske tvrtke Vodovod i kanalizacija u petak je za novog direktora izabrala Miroslava Delića čime su okončani višemjesečni prijepori između vlasnika o izboru čelnog čovjeka te komunalne tvrtke.


Za Delića je glasovalo šestoro od ukupno 13 članova Skupštine, što je više od jedne trećine koliko je bilo dovoljno za izbor u drugom krugu glasovanja, doznaje se od predsjednika Skupštine Antonija Kuzmanića.

- Zakonom o vodnim uslugama i Društvenim ugovorom Vodovoda i kanalizacije Split regulirano je da je u drugom izbornom krugu potrebna trećina od ukupnog broja članova Skupštine, odnosno minimalno pet od 13 članova, dodao je Kuzmanić.

Podsjetio je da je da Delić na Skupštini prije mjesec dana nije dobio potrebitu većinu pa je danas organiziran drugi izborni krug.

Centar i SDP glasovali potvrdno, HDZ podijeljen


Vlasnici tvrtke su grad Split s većinskim udjelom od 56,83 posto, te gradovi i općine Kaštela, Solin, Trogir, Lećevica, Klis, Dugopolje, Marina, Muć, Podstrana, Seget, Šolta i Prgomet.

Kuzmanić je objasnio kako su za Delića glasovali Grad Split (stranka Centar) te tri predstavnika općina i gradova čiji su predstavnici nestranački, kao i predstavnik Trogira (SDP) i Lećevice (HDZ).

Među preostalih sedam vijećnika šest su članovi HDZ-a od kojih dva nisu bila nazočna a četiri su bila nazočna ali su glasovali protiv.

Delić je donedavno obnašao dužnost direktora Prometa, a po pisanju Slobodne Dalmacije najnovijim imenovanjem uspjelo mu je nešto što se nikad nije dogodilo u Splitu - da su ga tri različite političke opcije na vlasti tražile da preuzme vođenje triju različitih komunalnih tvrtki. Delić je bio dva mandata direktor Čistoće, nakon čega je zbog alarmantnog stanja premješten u "Promet". 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!