16:34 / 20.06.2018.

Autor: D.M./HRT

Mitchell zahvalan Vladi RH na umješnosti vezano uz LNG

-

-

Foto: - / -

"Zahvalan sam hrvatskoj vladi na umješnosti koju pokazuje u drugoj fazi projekta LNG", kazao je pomoćnik američkog državnog tajnika za europske i euroazijske poslove
Pomoćnik američkog državnog tajnika za europske i euroazijske poslove Wess Mitchell, nakon Budimpešte, posjetio je Zagreb. Kako je rekao novinarima - s hrvatskim dužnosnicima razgovarao je o situaciji u Hrvatskoj i regiji te o energetskoj sigurnosti i LNG terminalu na Krku. 

"Zahvalan sam hrvatskoj vladi na umješnosti koju pokazuje u ovoj, drugoj, fazi projekta. Smatram vrlo mudrom odluku da se tako postupi. Surađujemo s Hrvatima, Mađarima i drugima u regiji. I dalje vjerujemo da je diversifikacija energetskih izvora i ruta u dugoročnom interesu Europe. To je odavno stajalište SAD-a i Europske unije. Odavde odlazim u Prag i Bruxelles. U Bruxellesu ću razgovarati o otoku Krku. Dijelimo mišljenje EU-a o potrebi diversifikacije izvora, a otok Krk uvelike tomu pridonosi", kazao je Wess Mitchell.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!