15:30 / 04.10.2019.

Autor: Hina

Mlada Norvežanka trimilijunta putnica u splitskoj zračnoj luci

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na novinarsko pitanje zna li za koje će odredište upotrijebiti darovanu kartu, Caroline je odgovorila da će se možda vratiti u Hrvatsku.
Osamnaestogodišnja Norvežanka Caroline Undseth trimilijunta je putnica splitske zračne luke koja je u petak nagrađena hrvatskim proizvodima i avionskim kartama za odredište po njezinu izboru.

U zgradi zračne luke dočekao ju je direktor Lukša Novak, djevojka je bila vrlo iznenađena, ali vesela. S njom je u društvu bio i njezin mladić. Novinarima je rekla da je prvi put stigla u Hrvatsku i da je ugodno iznenađena time što je baš ona trimilijunta putnica.

- Ovo je zaista jedna divna priča koja me ugodno iznenadila. Tu sam prvi put. Sa svojim dečkom ću sedam dana biti na Hvaru, a potom tri dana u Splitu. O Splitu i Dalmaciji čula sam puno toga lijepoga. Znam da imate predivno more, izvrsnu hranu, ali i interesantna mala mjesta u zaleđu, rekla je Undseth.

U Split su stigli zrakoplovom iz Frankfurta. Nagrađena djevojka inače stanuje dva sata vožnje od Osla. Na novinarsko pitanje zna li za koje će odredište upotrijebiti darovanu kartu, Caroline je odgovorila da će se možda vratiti u Hrvatsku.

Direktor Zračne luke Lukša Novak rekao je da je ovogodišnji promet vrlo dobar, da raste šest posto i da do kraja godine očekuju više od 3,3 milijuna putnika. Istaknuo je kako je trimilijunti putnik dočekan tri tjedna prije nego lani, a podsjetio je da je samo u srpnju kroz tu zračnu luku prošlo više od 723 tisuće putnika. Kazao je kako je rast uglavnom iz predsezone i podsezone te da se nada da će i u listopadu biti lijepo vrijeme zahvaljujući kojem će biti još putnika.

U Zračnoj luci su, kaže, ove godine imali dva cilja: pustiti u promet novi dio terminala, što su i napravili, i dosegnuti broj od 3,3 milijuna putnika.

Carolini je dvije povratne karte na jednom od letova Croatia Airlinesa uručio direktor komercijalnih poslova Slaven Žabo koji je čestitao kolegama i partnerima iz Zračne luke Split na rekordnim putničkim rezultatima.

- Drago nam je što je jubilarni putnik zabilježen na našoj liniji iz Frankfurta na kojoj letimo tijelom cijele godine i putnicima omogućavamo izravnu vezu s jednim od najprometnijih europskih čvorišta.

- Croatia Airlines tijekom sezone izravno povezuje Split s 13 europskih odredišta, a letove u Frankfurt, Muenchen i Rim nastavljamo i tijekom zimskog perioda te tako snažno pridonosimo poslovanju ove zračne luke", zaključio je Žabo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!