Mladen Pavić imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede

04.05.2023.

20:30

Autor: P.F./Hina/HRT

Mladen Pavić

Mladen Pavić

Foto: Robert Anic / Pixsell

Mladen Pavić imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu poljoprivrede na zatvorenome dijelu sjednice Vlade, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade doneseno je još nekoliko kadrovskih odluka.

Državnoj službenici Heleni Beus dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za udruge, s danom 7. svibnja 2023., do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Ureda za udruge, a najduže do šest mjeseci, jer joj mandat istječe 6. svibnja 2023.

Razriješen je dio dosadašnjih članova Mješovitog odbora za provedbu Sporazuma između Republike Hrvatske i Republike Makedonije o zaštiti prava hrvatske manjine u Republici Makedoniji i makedonske manjine u Republici Hrvatskoj - dr. Iva Hraste Sočo i Tome Apostolski. Novim članovima imenovani su Anja Jelavić i Boris Trajanovski, kao predstavnici Ministarstva kulture i medija i Zajednice Makedonaca u Republici Hrvatskoj.

Također, navodi se u priopćenju, ispravljena je pogreška u Rješenju o razrješenju dr. Ivane Čuković-Bagić dužnosti privremene rektorice Sveučilišta obrane i sigurnosti "Dr. Franjo Tuđman", koje je Vlada RH donijela na sjednici 22. ožujka 2023., na način da se u rješenju dodaju riječi: "na osobni zahtjev".

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade usvojena je Odluka o dodjeli na korištenje višenamjenskih autocisterni za vodu i brodica za spašavanje s autoprikolicom iz strateških robnih zaliha. Točka je označena stupnjem tajnosti "vrlo tajno" te nije za objavu, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!