19:45 / 18.10.2019.

Autor: Branka Slavica/T.V./HRT

MMF i Svjetska banka: Kako izbjeći moguću recesiju?

Foto: REUTERS/Mike Theiler

Foto: REUTERS/Mike Theiler

Foto: - / REUTERS

Hrvatsko izaslanstvo predvodi ministar financija Zdravko Marić koji u Washingtonu s čelnicima MMF-a i Svjetske banke razgovara o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj, te mjerama monetarne i fiskalne politike.
U Washingtonu se održava jesensko zasjedanje MMF-a i Svjetske banke. Kako izbjeći moguću recesiju u trenutku kada usporava rast globalnog gospodarstva, glavna je tema sastanaka.

MMF predviđa globalni rast od tri posto za ovu godinu. Primirje u trgovinskom ratu između SAD-a i Kine moglo bi ublažiti usporavanje, ali nije dovoljno da potakne snažan globalni rast.

Kaznene carine, uključujući i one zbog trgovinskog rata SAD i Kine, globalnu bi ekonomiju mogle stajati oko 700 milijardi dolara do kraja sljedeće godine, procjene su financijskih stručnjaka.

Hrvatsko izaslanstvo predvodi ministar financija Zdravko Marić koji u Washingtonu s čelnicima MMF-a i Svjetske banke razgovara o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj, te mjerama monetarne i fiskalne politike.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!