13:12 / 02.10.2019.

Autor: V.K./Hina

Na Ambienti od 9. do 13. listopada predstavit će se 461 izlagač

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na 46. Međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, koji će se održati od 9. do 13. listopada na Zagrebačkom velesajmu, predstavit će se 461 izlagač.
Na 46. Međunarodnom sajmu namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, koji će se održati od 9. do 13. listopada na Zagrebačkom velesajmu, predstavit će se 461 izlagač, što je 30 posto više nego prošle godine, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare.

-
Željeli smo da Ambienta uistinu postane regionalni summit drvne industrije, a rekla bih da s ovim 46. to i postaje. U prilog tome govori da na sajmu sudjeluje 461 izlagač, što je kvantitativan rast od 30 posto i to što je angažirana izložbena površina gotovo 50 posto veća u odnosu na prošlu godinu, rekla je direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomišić.

Dodala je kako izlagači dolaze iz 28 zemalja, a predstavit će svoju ponudu u 10 paviljona, na površini od 27.000 četvornih metara, što je trenutno ukupni kapacitet velesajma koji je raspoloživ za sajmove.

Izlagači će se imati priliku predstaviti kroz tematske cjeline Namještaj i unutarnje uređenje te industrijski program, Design Zone, Građenje i opremanje, HORECA Living kitchen, Art Fair Zagreb.

Tomišić je najavila da će 7. listopada biti predstavljena i upogonjena aplikacija projekta Ambienta, što je ocijenila kao mali korak za korisničko iskustvo, ali ogroman korak za Zagrebački velesajam.

Na konferenciji je istaknuto da će u sklopu obnovljene tematske cjeline Art Fair Zagreb posjetiteljima biti predstavljeni radovi slikara, kipara i fotografa. Posjetitelji će imati priliku i putem organiziranih aukcija kupiti neke od umjetnina.

Također, ove godine osmišljena je i Presale Owner kampanja, tijekom koje će posjetiteljima biti omogućena ekskluzivna kupnja namještaja tvrtki iz Design Zone.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić i zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Olivera Majić istaknule su da je resorni ured ove godine iz svog budžeta izdvojio 980 tisuća kuna kako bi pomogao realizaciju Ambiente.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!