11:17 / 20.08.2018.

Autor: HRT

Na autocestama tijekom vikenda 1,2 milijuna vozila

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uobičajeno najviše vozila i proteklog vikenda, od 17. do 19. kolovoza, bilo je na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb, gotovo 912.000.
Na svim hrvatskim autocestama proteklog, četvrtog kolovoškog vikenda, prometovalo je ukupno gotovo 1,2 milijuna vozila, a na svima je i pojedinačno bilo više vozila nego u usporedivom vikendu prošle godine, pokazuju podaci tvrtki-koncesionara autocesta.

Uobičajeno najviše vozila i proteklog vikenda, od 17. do 19. kolovoza, bilo je na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb, gotovo 912.000, što je gotovo 9% više nego u usporedivom lanjskom vikendu.

Za tek nešto manji postotak, od 8,6%, porastao je i prihod od naplaćene cestarine, na 49,6 milijuna kuna bez PDV-a, poručuju iz HAC-a.

Po podacima tvrtke Autoceste Zagreb-Macelj, na istoimenoj autocesti kojom upravlja, za vikend je bilo ukupno 109.100 vozila ili 2,5% više nego u istom lanjskom vikendu. Pritom je najviše vozila na toj cesti zabilježeno u subotu 18. kolovoza odnosno nešto malo više od 40.000, što je gotovo 3% više, dok je najveći porast od 3,6% na toj autocesti bio u nedjelju, sa 35.400 vozila.

Na Istarskom ipsilonu je za vikend također zabilježen veći promet nego lani, za gotovo 5%, sa nešto malo više od 168.700 vozila, pri čemu je svaki dan vikenda donio sličan porast broja vozila od po 5%. I na toj autocesti, po podacima koncesionara Bina Istre, najviše je vozila bilo u subotu, 62.200.

Pojačani promet na svim autocestama nastavio se i u ponedjeljak prije podne, a koncesionari napominju i da su u dosadašnjem dijelu ovog ljeta bilježili jaki promet i u danima u tjednu, posebice ponedjeljkom i petkom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!