Na današnji dan Poljaci u Hrvatskoj premašili milijun dolazaka

21.09.2022.

13:12

Autor: Hina/HRT

Makarska - ove godine Poljacima jedna od najdražih destinacija

Makarska - ove godine Poljacima jedna od najdražih destinacija

Foto: Miranda Cikotic / PIXSELL

Poljaci su na današnji dan u Hrvatskoj premašili milijun dolazaka te su pritom ostvarili 6,4 milijuna noćenja, prema podacima sustava eVisitor, priopćila je danas Hrvatska turistička zajednica.

Ističu kako to u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine predstavlja rast od 8 posto u dolascima te 7 posto u noćenjima.


Odličnu ovogodišnju turističku sezonu u Hrvatskoj potvrđuju i rezultati ostvareni na najvažnijim emitivnim tržištima, a među kojima je i tržište Poljske, poručuju iz HTZ-a.


- Poljaci su unatoč svim izazovima u ovoj godini pokazali da vole Hrvatsku. Sve zahtjevnija ekonomska situacija u Poljskoj te ratna zbivanja u Ukrajini nisu spriječila Poljake da dođu na odmor u jednu od svojih omiljenih hrvatskih destinacija. Tako su Poljaci sada već drugu godinu zaredom premašili milijun dolazaka uz napomenu kako su to ove godine učinili više od mjesec dana ranije nego lani, komentirala je Agnieszka Puszczewicz, direktorica Predstavništva HTZ-a u Poljskoj.


HTZ navodi da su Poljaci u ovoj godini najviše dolazaka ostvarili u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i Istarskoj županiji, a gledano prema destinacijama u Makarskoj, Omišu, Zadru, Baškoj Vodi, Orebiću te Splitu. Od smještaja su najčešće birali objekte u domaćinstvu, kampove i hotele, dok su u nautičkom charteru ostvarili 26.000 dolazaka i gotovo 180.000 noćenja, što u odnosu na 2019. predstavlja rast od 14 posto u dolascima i 11 posto u noćenjima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!