18:58 / 13.04.2020.

Autor: I.D./Pero Štrbe/Dnevnik/IMS/HRT

Na gradilištu Pelješkoga mosta radi se punom parom

-

-

Foto: - / -

Na gradilištu nema oboljelih od koronavirusa - ponajprije zbog stroge kontrole ulaska na gradilište.
I dok ovih dana mnoge tvrtke u Hrvatskoj ne rade ili rade sa smanjenim kapacitetima, na najvećem gradilištu u Hrvatskoj, Pelješkom mostu, radi se punom parom.

Na gradilištu nema oboljelih od koronavirusa - ponajprije zbog stroge kontrole ulaska na gradilište. Zaustavljanje na ulaznim vratima -mjerenje temperature. Koronavirus ne može baš lako na gradilište Pelješkog mosta.

Kinezi paze na svaki detalj. Nakon što provjere imate li tjelesnu temperaturu, rukavice i maske - puštaju na gradilište.

- Nemamo niti jednog bolesnog radnika na bilo kojem od tri gradilišta, dakle nema potrebe za bilo kakvim mjerama zaustavljanja radova, karantena i sličnih stvari, rekao je nadzorni inženjer Hrvatskih cesta na gradilištu Pelješkog mosta Jeroslav Šegedin.

A radovi svakim danom napreduju. Počela se postavljati rasponska konstrukcija. Nakon toga, elementi će se spajati u cjelinu.

No spajanje bi moglo kasniti, jer za to specijalizirani varioci tek trebaju doći iz Kine. A za to vrijeme rade se stupovi u moru. Dva središnja već su prešla 50 metara  - visina je to nebodera od 16 katova.

Poslušajte video.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!