15:17 / 11.08.2018.

Autor: HRT

Na Makarskoj rivijeri 75.000 gostiju

Foto: I.M./HRT

Foto: I.M./HRT

Foto: - / HRT

Ljetovališta Makarska rivijere bilježe nove turističke rekorde, a u turističkim uredima se nadaju da će i u kolovozu broj dolazaka i noćenja biti bolji od lanjskog.

Ljetovališta Makarska rivijere bilježe nove turističke rekorde, a u turističkim uredima se nadaju da će i u kolovozu broj dolazaka i noćenja biti bolji od lanjskog.

U ljetovalištima na Makarskom primorju do početka vikenda odmaralo se oko 75.000 domaćih i stranih gostiju, a nakon vikenda očekuje sa da isti broj gostiju nastavi s ljetnim odmorom.

U hotelskim kućama od Brela do općine Gradac koje ugošćuju više od 14.000 gostiju, kapaciteti su uglavnom popunjeni pa hotelijeri preporučuju prethodnu rezervaciju smještaja, a slično je i u kućama za odmor, dok u apartmanima i sobama obiteljskog smještaja ima još nešto slobodnih mjesta.

Prema podacima eVisitora i informacijama iz turističkih ureda, na području od Brela do općine Gradac u prvih sedam mjeseci boravilo je 512.387 domaćih i stranih gostiju koji su ostvarili 3.120.893 turistička noćenja što je, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, četiri posto više dolazaka i tri posto više noćenja.

Strani turisti, njih 482.933 ili četiri posto više nego lani, ostvarili su 2.996.975 noćenja što je tri posto više nego do konca srpnja prošle godine, a kod domaćih gostiju bilježi se također veći broj dolazaka i noćenja nego u prvih sedam prošlogodišnjih mjeseci.

Makarska rivijera ostvarila je 27 posto od ukupno 1.907.610 turističkih dolazaka u Splitsko-dalmatinskoj županiji, odnosno 33 posto od ukupno 9.323.585 noćenja ostvarenih do konca srpnja u toj županiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!