Na Makarskom primorju velika smjena turista, hoteli i dalje popunjeni

20.08.2022.

13:34

Autor: T.V./HRT/Hina

Makarska

Makarska

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Na Makarskom primorju treći vikend kolovoza u znaku je velike smjene turista, s brojnijim odlascima od dolazaka, no hoteli su i dalje skroz popunjeni, a velike su gužve na prometnicama i prilaznim cestama turističkim mjestima.

Iz turističkih mjesta s Makarske rivijere ovoga vikenda otputovat će više od 10.000 gostiju, a manje će ih stići na odmor u ljetovališta od Brela do Gradca, doznaje se iz turističkih ureda. No, ističu da će nakon vikenda odmor na Makarskom primorju nastaviti više oko 50-ak tisuća turista.

Hoteli na Makarskom primorju posluju i dalje bez slobodnih postelja, ugošćuju više od 14.000 gostiju, slično je i u kućama za odmor, a prethodna rezervacija smještaja preporuča se i za boravak u sobama i apartmanima kod privatnih kućevlasnika.

Smjenu gostiju i ovoga vikenda prate gužve u prometu. Na državnoj cesti D8 vozi se u dugim kolonama, usporeno i s rijetkim zastojima, a prometne gužvu su i na prilaznim cestama turističkim mjestima.

Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste i obratno promet je znatno pojačan, gužva u prometu je i na prilaznoj cesti prema naplatnim postajama kod Zagvozda, a manja su čekanja i na naplatnim postajama.

Trajekt na liniji Makarska Sumartin je popunjen sve do zadnje večernje plovidbe, a za sutra na svih sedam linija ima slobodnih mjesta.

S Brača prema Makarske danas nema slobodnih mjesta, a osim u prvoj jutarnjom plovidbi sve su mjesta i za sutra popunjena, doznaje se u makarskoj polsovnici riječke Jadrolinije.

Na liniji Drvenik Sučuraj od jutros plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko pola sata kao i s Hvara prema kopnu

Autobusi na makarski autobusni kolodvor stižu uglavnom sa zakašnjenjem a u dolasku i odlasku su popunjeni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!