Na 'najslađem' gudovačkom sajmu više od 150 izlagača

04.02.2023.

12:52

Autor: HRT/V.G./Hina

 18. izdanje Međunarodnog pčelarskog sajma

18. izdanje Međunarodnog pčelarskog sajma

Foto: Damir Spehar / PIXSELL

Osamnaesti Međunarodni pčelarski sajam otvoren je u subotu u Gudovcu pokraj Bjelovara, a okupio je više od 150 izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

Tijekom dvodnevnog sajma na pet tisuća četvornih metara grijanog izložbenog prostora posjetitelji se na jednom mjestu ponovno mogu upoznati s najvećom izložbeno-prodajnom ponudom pčelarske opreme i strojeva, meda i svih vrsta pčelinjih proizvoda.

Gužve na blagajnama bilježe se od samog otvorenja, što i ne čudi s obzirom na to da se ta sajamska manifestacija održava nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom COVID-a, a riječ je o najvećem specijaliziranom sajmu pčelarstva u regiji.

Jedan od glavnih motiva pčelara za putovanje u Gudovac je upoznavanje s novitetima u pčelarstvu, posebice kada je riječ o novim tehnologijama i inovacijama, a tu su i uvijek atraktivna i vrlo posjećena stručna predavanja.

Osim proizvoda vezanih uz pčelarstvo i proizvodnju meda, na sajamskom prostoru predstavili su se i mnogi drugi poduzetnici, obrtnici i OPG-i, a tu je i raznolika ugostiteljska ponuda popraćena brojnim zabavnim sadržajem.

Paralelno s Pčelarskim sajmom održava se i sajam vina, kao i sajam vjenčanja. Dobrodošlicu izlagačima i posjetiteljima na svečanom otvorenju poželjeli su Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma, Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika, Marko Marušić, bjelovarsko-bilogorski župan, i predstavnici pčelarskih saveza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!