13:00 / 07.09.2018.

Autor: HRT

Na sajmu u Gudovcu 500 izlagača

-

-

Foto: - / -

U Gudovcu je počeo 26. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam na kojem se predstavlja 500 izlagača iz 9 zemalja.
U Gudovcu je počeo 26. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam na kojem se predstavlja 500 izlagača iz 9 zemalja.

Jesenski međunarodni bjelovarski sajam u Gudovcu održava se do nedjelje, 9. rujna.

Direktor Bjelovarskog sajma Davorin Posavac istaknuo je kako je broj izlagača u odnosu na prošlu godinu povećan za 10 posto, a u tom je postotku porastao i interes za najam izložbenih površina.

U sklopu sajma održava se i Državna stočarska izložba, najveća nacionalna izložba stoke na kojoj će nastupiti 200 uzgajatelja iz 17 hrvatskih županija s 500 grla stoke.

Suorganizator Državne stočarske izložbe je Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA), pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, a unutar izložbe održat će se i Bambino kup, kup mladih uzgajivača goveda.

Na ovogodišnjem će se sajmu treći put održati i "Peti element", na kojem će biti predstavljeni noviteti iz područja grijanja i obnovljivih izvora energije, a ove su godine uvedene i dvije nove manifestacije - HOROP - sajam opreme za hortikulturu, te GRO-KO - sajam građevinske i komunalne opreme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!