16:06 / 30.04.2019.

Autor: HRT

Na skradinskom sajmu agroturizma 179 proizvođača

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predstavlja se 179 izlagača, od kojih 63 iz Šibensko-kninske, 13 iz Osječko-baranjske i 103 iz drugih županija.
Dvodnevni Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije otvoren je u Skradinu i okupio 179 proizvođača domaćih proizvoda iz cijele Hrvatske.

Organizatori su Šibensko-kninska županija i njezina razvojne agencije, a partner je Osječko-baranjska županija.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera i održava se na ulazu u Nacionalni park Krka. Organiziran je radi promocije hrvatskih autohtonih i tradicijskih ruralnih proizvoda i usluga, etno i gastronomskih specijaliteta, kulturne baštine, folklora, starih zanata te turističke ponude na obiteljskim domaćinstvima ruralnih područja.

Predstavlja se 179 izlagača, od kojih 63 iz Šibensko-kninske, 13 iz Osječko-baranjske i 103 iz drugih županija.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na otvorenju je rekao da Hrvatska ima najkvalitetnije prehrambene proizvode te da ih treba pokazati sebi i drugima.

Skradinski gradonačelnik Antonijo Brajković uz ostalo je najavio realizaciju projekta seljačke tržnice kroz koju bi se olakšao plasman proizvoda, a šibensko-kninski župan Goran Pauk poručio je da će Županija i dalje pružati maksimalnu pomoć kroz subvencije i druge potpore kako bi se domaća proizvodnja podigla na najvišu razinu.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić ocijenio je da je Sajam agroturizma u Skradinu bitan zbog ujedinjenja autohtone eno i gastro ponude, koja je u Europi i svijetu jedinstvena zbog vrhunske kvalitete.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!