14:32 / 11.04.2022.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Na turističkom sajmu BIT u Milanu zamjetan interes za Hrvatsku

Na turističkom sajmu u Milanu zamjetan interes za Hrvatskom

Na turističkom sajmu u Milanu zamjetan interes za Hrvatskom

Foto: Grgo Jelavic/Zvonimir Barisin/Borna Filic/Srecko Niketic / PIXSELL

Talijanski turisti i poslovni partneri zainteresirani su za dolazak u Hrvatsku i suradnju te naglašavaju da će ukidanje COVID mjera pozitivno utjecati na turističke trendove, poručila je danas s najvećeg međunarodnog turističkog sajma u Italiji BIT-a direktorica HTZ-ova predstavništva u toj zemlji Viviana Vukelić.

Na sajmu BIT, koji se u Milanu održava od 10. do 12. travnja, Hrvatska se predstavlja među 30-ak zemalja i ukupno 980 izlagača iz svijeta i Italije. Nositelj hrvatskog nastupa je HTZ, a hrvatsku turističku ponudu predstavljaju i turističke zajednice Kvarnera, Zadarske i Šibensko-kninske županije te Zagreba.

- Na sajmu BIT u Milanu je i nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines, koji je najavio nove sezonske linije Split-Milano od lipnja, napominju iz HTZ-a.

- S obzirom na zanimanje s tog sajma i ukupno talijanskog tržišta za hrvatsku turističku ponudu te stavove da će ukidanje COVID mjera i olakšavanje prelaska granice donijeti pozitivne trendove, Vukelić ističe da se već za produljeni uskrsni vikend nada većem broju Talijana, koji će produljeni vikend za putovanja moći koristiti i na Dan oslobođenja koji obilježavaju 25. travnja.

Zanimanje za Hrvatsku potvrđuju i brojne objave u talijanskim medijima, RAI, Bell'Europe, Itinerari e Luoghi i drugi, kao i aviokompanije koje uz dosadašnje letove uvode i nove te dodatne linije iz Italije prema hrvatskim zračnim lukama.

- Tako je primjerice Ryanair uveo dva nova leta, iz Brindisia za Zagreb te iz Torina za Zadar, a Ita Airways je za kolovoz najavila letove iz Rima za Dubrovnik i Split. Sky Alps najavio je let iz Bolzana za Brač od sredine svibnja do kraja rujna, navodi Vukelić dodajući da su u prometnom povezivanju važne i autoceste. 

Uz to, u ponudu se vraćaju i katamaranske brodske (morske) linije nakon dvije godine pauze zbog pandemije, pa će se izravno morem talijanskim prijevoznicima moći od Venecije do Poreča/Rovinja/ Pule i iz Trsta do Malog Lošinja/Poreča/Rovinja, a nastavlja se i linija Pesaro-Mali Lošinj i Novalja te od prošle godine uvedena za Rovinj.

I trajekti Jadrolinije prometovat će prema Italiji odnosno povezivati Zadar i Split s Anconom te Dubrovnik s Barijem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!