14:10 / 03.12.2018.

Autor: E.L.S./HRT

Nagodba u Agrokoru proglašena Događajem godine

Borna Filic/PIXSELL

Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Žiri je, pak, za gospodarstvenika godine izabrao Antu Vlahovića, predsjednika Uprave Adris grupe.
Proglašeni su gospodarstvenici i gospodarski događaji 2018., prema izboru Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

Događajem godine
proglašena je nagodba u Agrokoru.

Gospodarstvenikom godine, prema izboru čitatelja, proglašen je prvi čovjek Podravke Marin Pucar. Žiri je, pak, za gospodarstvenika godine izabrao Antu Vlahovića, predsjednika Uprave Adris grupe. Na svečanosti je bila i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović koja je uputila oštru kritiku Vladi. Grabar-Kitarović: Iako se na reformama radi, zaostajemo; Horvat najavio ulaganja

Iako se na reformama kontinuirano radi, očito i dalje zaostajemo za nama sličnim članicama Unije: to se reflektira u izvješćima Svjetske banke i Svjetskog gospodarskog foruma koju Hrvatsku ocjenjuju kao najnekonkurentniju državu s najtežim uvjetima poslovanja u klubu tzv. nove Europe, poručila je predsjednica. 

Moramo zajedničkim snagama dati puni odprinos da 2019. ne samo bude godina digitalne transformacije, već godina iskoraka u gospodarskom rastu jer nemojte zaboraviti, a pročitano je i u ovom govoru s 2,8% ni mi u Vladi ni Vi u realnom sekotru, a siguran sam i nitko u Hrvatskoj, nije zadovoljan, kazao je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!