16:08 / 18.12.2018.

Autor: A.M.R./M.M./HRT

Nagrađeni splitski inovatori

-

-

Foto: - / -

Grad Split dodijelio je nagrade i bespovratna sredstva najboljim poduzetničkim idejama u godini na izmaku. Prvo mjesto i 50 000 kuna osvojila je tvrtka Omolab - za alate koji osobama s disleksijom olakšavaju čitanje!
Grad Split dodijelio je nagrade i bespovratna sredstva najboljim poduzetničkim idejama u godini na izmaku. Prvo mjesto i 50 000 kuna osvojila je tvrtka Omolab za alate koji osobama s disleksijom olakšavaju čitanje.

Posebna slova za disleksičare - Omotype font sustav razvijen je uz pomoć logopeda i dječjih psihologa. Nadopunjen Omoreader mobilnom aplikacijom nije zamjena za stručnu pomoć, ali pomaže.  

Drugu nagradu i 30 000 kuna od Grada Splita dobili su mladi inovatori za Pametnu plutaču. Novac će im dobro doći jer u suradnji s Plovputom upravo rade na njezinu prototipu, a osluškuju i moguće tržište.

Dodjela nagrada svojevrsna je poruka tvorcima poduzetničkih inovacija - da je njihov rad prepoznat, i da će upravo oni Split sutra učiniti boljim mjestom za život.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!