14:33 / 12.04.2019.

Autor: P.F/Hina

Najavljen stečajni postupak za Uljanikovu Proizvodnju opreme

-

-

Foto: - / -

Uljanikovo društvo Proizvodnja opreme duguje dvadeset milijuna kuna, račun mu je u blokadi već 169 dana, a potraživanja su mu veća od 39 milijuna kuna. Broj radnika je prepolovljen, a njih 65 čeka sedam zaostalih punih plaća, istaknuto je na ročištu.
Na Trgovačkom sudu u Pazinu završeno je ročište za utvrđivanje uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad društvom iz Uljanika d.d, vodnjanskom Proizvodnjom opreme.

Sutkinja Adriana Labinjan Skok najavila je pokretanje stečajnog postupka u roku od tri dana, kada bi trebala biti donesena i službena odluka.

Uljanikovo društvo Proizvodnja opreme duguje dvadeset milijuna kuna, račun mu je u blokadi već 169 dana, a potraživanja su mu veća od 39 milijuna kuna. Broj radnika je prepolovljen, a njih 65 čeka sedam zaostalih punih plaća, istaknuto je na ročištu.

- Vjerujem da će ta odluka ubrzati proces vezan za situaciju cijele grupacije, ne samo ovoga društva. Treba uzeti u obzir da su najveća društva zapravo 3. maj i Uljanik brodogradilište te kako su postupci nad tim društvima oni koji su ključni. Ostala društva su manja i nisu toliko važna za cijeli taj postupak, komentirala je odluku sutkinje stečajna upraviteljica društva Uljanik - Proizvodnja opreme Milena Veljović.Dodala je da otvaranje stečaja ne znači da mora doći do likvidacije društva. - Već danas ću poduzeti određene aktivnosti koje će ići u smjeru stečajnog plana, no ne ovisi samo o meni već i o ostalih akterima u tom postupku, poručila je Veljović. 

Proizvodnja opreme d.d. specijalizirana je za izradu čeličnih konstrukcija koje se ugrađuju u sve tipove brodova i drugih objekata pomorske tehnologije. Kao dio Uljanik grupe osnovana je 1856. godine, a kao zasebno društvo u okviru te grupe posluje od 1981. godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!