Najavljeno proširenje postojećeg Gospodarskog centra u Osijeku

24.08.2023.

16:10

Autor: Hina/HRT

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić

Foto: Davor Javorovic / Pixsell

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić  najavio je u četvrtak na završnoj konferenciji projekta Izgradnja Zgrade 1. Gospodarskog centra u Osijeku nastavak radova na proširenju tog centra i drugu fazu tog projekta u suradnji s Gradom Osijekom.

Prema Anušićevim riječima, radi se o izgradnji izložbenih hala, velikom poslovnom tornju i drugim sadržajima.


"Drugi objekt će biti na većem prostoru i skuplji nego prvi te će moći organizirati puno veće manifestacije nego postojeći", poručio je Anušić, napominjući da je projekt je potpuno završen i predan na upravljanje Osječko-baranjskoj županiji.


Popunjava se kalendar događanja i za iduću godinu


Također je istaknuo kako je objekt već popunjen do kraja godine za sajmovanja, velike kongrese i ostala planirana događanja, a popunjava se kalendar događanja i za iduću godinu.


"Ovo je reprezentativan prostor kojim se možemo pohvaliti i predstaviti ga bilo kome u svijetu te nešto što je trebalo gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i istoku Hrvatske jer su dosadašnja sajamska i konferencijska događanja održavana u neadekvatnim prostorima", zaključio je Anušić.


Nataša Tramišak, saborska zastupnica i koordinatorica za Gospodarski centar OBŽ, istaknula je da su već u prva četiri mjeseca, otkada je zgrada završena, pokazani veliki interesi za organizaciju niza događanja što, prema njoj znači da je ovakav prostor zaista nedostajao na području grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.


"Između travnja i lipnja održano je šest događanja, a već sada do kraja godine imamo ih 11, što uključuje velike sajmove i konferencije", podsjetila je te dodala da su u pripremi za sljedeću godinu i mnoge manifestacije koje Osijek do sada nije imao.


Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin naglasio je da je to i više od sajamskog prostora, da se radi o multifunkcionalnom objektu u kojem će se odvijati niz velikih manifestacija i priredbi.


Projekat Izgradnja Zgrade 1. Gospodarskog centra u Osijeku jedan je od kapitalnih projekata Osječko-baranjske županije koji je sufinanciran sredstvima Europske unije. Završen u je ožujku ove godine , a vrijednost izgradnje i opremanja ovog multifunkcionalnog objekta ukupno je iznosila nešto više od 10 milijuna eura.


Završnoj konferenciji nazočili su državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić, saborski zastupnici Goran Ivanović, Marin Mandarić i Stipan Šašlin, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Darja Sokolić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!