17:35 / 05.11.2018.

Autor: HRT

Najbolje 'malo misto' na Jadranu

Foto: Tatjana Rau/HRT

Foto: Tatjana Rau/HRT

Foto: - / HRT

Sutivan, brački turistički biser sinergijom javnog i privatnog, očuvanjem kulturnog naslijeđa, kvalitetnim smještajem zaslužio je titulu najboljega 'malog mista' na Jadranu.
Sutivan na Braču proglašen je najboljom autentičnom primorskom destinacijom na ovogodišnjim Danima turizma. U obrazloženju stoji da je brački turistički biser sinergijom javnog i privatnog, očuvanjem kulturnog naslijeđa, kvalitetnim smještajem i sportsko-rekreacijskim sadržajima zaslužio titulu najboljega "malog mista" na Jadranu. 

Čim su otišli posezonski gosti, u Sutivanu, najboljem malom mistu na Jadranu, počelo se kopati. Obnavlja se lukobran, gradi luka. Novac ulaže lučka uprava splitsko-dalmatinska i investicija je višemilijunska, kreće se oko 3 milijuna kuna.

Dolazaka je ove godine bilo sedam posto više, noćenja tri posto. Intezivno se radi na produljenju pred i posezone, najviše sportskim sadržajima, cikloturizmom. U Sutivanu nemaju problema s radnom snagom. Za zaposlene u baštinskom hotelu s 5 zvjezdica, jedinom na Braču, samo najbolje. Iako se u mjestu grade vile i bazeni, kažu nam da nema nasilne apartmanizacije.

"Nema masovnog turizma. Uz baštinski hotel tu je i Općinsko vijeće koje je ograničilo apartmanizaciju u prostornom planovima i strogo određuje izgradnju objekata - tako da se ide ciljano na kvalitetu", kaže direktorica TZ-a Sutivan Tončica Tonšić.

A kad već spominjemo kvalitetu, jedino što će se graditi je još jedan hotel s 5 zvjezdica između Sutivana i Milne, navodno 'all inclusive' i s većim brojem kreveta, no svojom ponudom i strukturom gostiju neće negativno utjecati na dušu najboljeg malog mista na Jadranu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!