16:15 / 05.07.2019.

Autor: P.F./HRT

Najizazovnija turistička sezona u zadnje vrijeme

Foto: P.F./HRT

Foto: P.F./HRT

Foto: - / HRT

Najnoviji rezultati pokazuju da je broj rezervacija 3-7% manji u odnosu na lani. Na pad potražnje smještaja u Hrvatskoj, utječu i niske cijene u ostalim mediteranskim zemljama.
Ova turistička sezona bit će najizazovnija u proteklih nekoliko godina - čulo se tijekom predstavljanja rezultata Turističkog impulsa. 

Polugodišnje izvješće za 2019.-tu pokazuje kako su najave tržišnih turbulencija bile točne. Najnoviji rezultati pokazuju da je broj rezervacija 3-7% manji u odnosu na prethodnu godinu.

- Naročiti pad osjeti se u apartmanima, apartmanskim naseljima i nakon toga u kampovima. To ne mora ništa značiti. Očekuje se značajan "last minute" i sve hotelske kompanije kažu da očekuju ponavljanje prošlogodišnjih rezultata, direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

Na pad potražnje smještaja u Hrvatskoj, utječu i niske cijene u ostalim mediteranskim zemljama. Turska ove godine očekuje 50 milijuna stranih i domaćih gostiju. Stručnjaci ističu kako ni smanjenje cijena nije dugoročno rješenje - jer jednom kada padnu, teško ih je vratiti na staro.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!