13:31 / 23.06.2021.

Autor: HRT

Najviše turista iz Njemačke, Slovenije, Austrije i Poljske

Dubrovnik

Dubrovnik

Foto: Grgo Jelavic / PIXSELL

Prema podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj je tijekom pretposljednjeg produljenog vikenda u lipnju, od petka do srijede, ostvareno 330 tisuća dolazaka i 1,6 milijuna noćenja.

Najviše turista došlo je iz Njemačke, Slovenije, Austrije i Poljske. 

Prosječan dnevni broj gostiju tijekom proteklih pet dana bio je 313 000, dok je u istom razdoblju protekle godine bio manji za oko 100 000, odnosno prosječno 209 000 turista.

Od početka godine do danas u Hrvatskoj je zabilježeno 2 milijuna dolazaka te 8,4 milijuna noćenja turista, odnosno ostvaren je rast od 57 % u broju dolazaka i od 58 % u broju noćenja u odnosu na isto razdoblje 2020. 

- Zasada, najave su dobre, vidjeli ste preko 330.000 turista je boravilo za vrijeme ovih produženih praznika, što odaje stvarno jednu poruku da jesmo sigurna destinacija, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac. Upozorila je da,  ako se pojavi bilo kakvo epidemiološko žarište, situacija se može preokrenuti i sigurno neće biti ovakvih gužvi. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!