16:33 / 26.10.2020.

Autor: Žana Ljuština/HRT

Nakon 11 godina Biograd na moru dobio poduzetnički inkubator

-

-

Foto: - / -

Na taj način, izravno se pomaže jačanju lokalnog gospodarstva što je, posebno u vrijeme koronakrize, od iznimne važnosti za kraj koji se uglavnom oslanja na turizam.
Jedanaest dugih godina trajala je izgradnja biogradskog Poduzetničkog inkubatora u kojemu će dom pronaći mali i veliki poduzetnici s ovoga područja. Na taj način, izravno se pomaže jačanju lokalnog gospodarstva što je, posebno u vrijeme koronakrize, od iznimne važnosti za kraj koji se uglavnom oslanja na turizam.

Moderno uređena i opremljena zgrada već oduševljava svoje korisnike. Drago se uselio još prije desetak dana. Njegova tvrtka bavi se projektiranjem specijaliziranih alatnih strojeva.

- Ovo je stvarno feneomenalna stvar, bolje od ovog nisu mogli napraviti, bolje je nego u Londonu, bolje nego u New Yorku, ističe Drago Panđa.

9 proizvodnih hala i 17 ureda smješteno je na 3 tisuće metara četvornih.
Novi je to dom za poduzetnike u nautici, turizmu, poljoprivredi i ostalim djelatnostima koje čine okosnicu gospodarskoga razvoja biogradskog kraja.

Poduzetništavo u doba korone, ističu poduzetnici, vrlo je izazovno.

- Razvijati poduzetništvo u ovo doba korona krize važnije je nego ikada prije. Svaka pomoć koju možemo osigurati poduzetnicima je hvale vrijedna, kaže državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić.

Bez sredstava iz europskih fondova, nema ni većih investicija.

38 milijuna kuna ukupna je vrijednost objekta zahvaljujući kojemu će mnogi biogradski poduzetnici prodisati.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!