17:06 / 19.05.2018.

Autor: I.B./Hina

Nakon godine stanke, u riječkom "3. maju" porinut brod

-

-

Foto: - / -

Brod može prevesti 7000 automobila na 13 paluba. Ukupna nosivost mu je 17.000 tona, širina 32 metra, a najveća brzina 19 čvorova.
Brod za prijevoz automobila, dugačak 200 metara, za naručitelja "Auto Marine Transport" porinut je u brodogradilištu "3. maj" u Rijeci što je ujedno i prvo porinuće u tom brodogradilištu nakon godine dana stanke.

Direktor "3. maja" Maksimilijan Percan rekao je da je to drugi brod u seriji za istog naručitelja.

Brod može prevesti 7000 automobila na 13 paluba. Ukupna nosivost mu je 17.000 tona, širina 32 metra, a najveća brzina 19 čvorova.

Okupljene na porinuću, među kojima je bilo mnogo Riječana s djecom, s obzirom na to da je ulaz u brodogradilište bio otvoren za ovu prigodu, pozdravio je i Kristian Siem, predsjednik Uprave "Siem Car Carrier Industry", u ime naručitelja, a brod je imenom "Siem Ashanti" krstila Julia Osei Tutu, supruga kralja pokrajine Ashanti u Gani.

Bilo je to prvo porinuće u "3. maju" nakon godine dana stanke. Taj je brod trebao biti porinut u more, prema prvim ugovornim rokovima, na ljeto prošle godine, ali je porinuće bilo tek sad, zbog problema u poslovanju riječkoga brodogradilišta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!