Nakon Istre, Kvarner hit među turistima!

12:24 / 31.08.2021.

Autor: Matea Krmpotić/Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Nakon Istre, Kvarner hit među turistima!

Nakon Istre, Kvarner hit među turistima!

Foto: Dnevnik / HRT

Veći dio turističke sezone Kvarner je nakon Istre bio drugo najposjećenije odredište u Hrvatskoj. Turistički promet u Rijeci je odličan, popunjeni su hoteli, hosteli i privatni smještaji. Najave za posezonu i više su nego dobre!

Rijeku najviše vole turisti iz Slovenije, Austrije, Njemačke i Italije, no bilježi se i porast broja gostiju iz Češke, Poljske i Slovačke.

- Ja sam Talijan i htio sam vidjeti Rijeku zbog Gabriela D'Annunzija, rekao je talijanski gost.

- Tek smo stigli, izabrali smo Rijeku jer je na sjevernom Jadranu, odlučili smo ići na izlete autom. Za sada je predivno, podijelila je posjetiteljica.

- Ovdje je vrlo lijepo, odličan grad. Mi smo na putu za Krk, rekla je turistica.

- Tražili smo na internetu i vidjeli da je ovdje super, došli smo i sada ćemo vidjeti koliko je zaista super, kazao je turist.

Što se tiče smještaja, trenutačno najviše prometa ostvaruju privatni iznajmljivači - oko 60 posto.

- Ove godine imamo turiste koji su jedva čekali potrošiti novce, imamo dobre platiše, dobre turiste. Imamo one koji 15 dana bukiraju i ostaju samo u Rijeci, oni idu iz Rijeke na otoke, ali njima je lijepo u Rijeci, objašnjava Maja Škufca, privatna iznajmljivačica.

Mladi turisti prednjače. Zadovoljni su bogatom ponudom tijekom cijele godine - od povijesti, kulture do morskih radosti i gastronomije.

- Rijeka je turistička destinacija koja nudi jednu raznovrsnu ponudu, ne samo plaže kao što je istaknuto i gastronomija, nego govorimo o jednoj kulturnoj ponudi. Imamo brojne muzeje, brojne lokacije ka Trsat, centar grada, koji gosti mogu posjetiti i koji su oni vrlo rado prihvatili i proučavali, pogotovo na loše dane, kaže Dominik Damiš, Turistička zajednica Grada Rijeke.

Najposjećeniji su i ove godine razni muzeji, riječki tunel, trsatska Gradina i Korzo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!