Nakon razvoda jedno dijete majci, drugo ocu, tko plaća?

10:42 / 19.05.2019.

Autor: HRT

-

-

Foto: - / -

Nakon razvoda roditelj koji ne živi s djetetom ima obvezu plaćanja limentacije. Luka Kezele i supruga su se dogovorili, jedno dijete živi s njim, drugo s majom. Tko u ovom slučaju onda plaća alimentaciju?
Nakon razvoda roditelj koji ne živi s djetetom ima obvezu plaćanja alimentacije. Luka Kezele i supruga su se dogovorili, jedno dijete živi s njim, drugo s majkom. Tko u ovom slučaju plaća alimentaciju?

- Mi smo se dogovorili da je kod supruge mlađe dijete, a sa mnom živi starije dijete. Mi u ovom slučaju plaćamo jedno drugome alimentaciju - kazao je za emisiju "Financijalac" Luka, koji plaća ukupni iznos koji je sud dosudio.

Prilikom presude o životu s roditeljima u obzir se uzimala starost i želja djeteta, kao i financijski status roditelja. S obzirom na to da je kod oca starije dijete, majka plaća veći iznos alimentacije. U četiri godine od razvoda dosuđeni iznos alimentacije se nije mijenjao.

Kako se određuje uzdržavanje za maloljetno dijete koje ne živi s jednim od roditelja, istražio je Toni Milun:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!