11:29 / 29.10.2018.

Autor: I.H./I.M./HRT

Nastavlja se štrajk u Uljaniku; imenovani članovi NO-a

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Trgovački sud u Pazinu imenovao je za članove Nadzornog odbora Uljanika Ranka Svećarovskog iz Udruge branitelja Uljanika i Samira Hadžića iz Stožera za obranu Uljanika
Trgovački sud u Pazinu imenovao je za članove Nadzornog odbora Uljanika Ranka Svećarovskog iz Udruge branitelja Uljanika i Samira Hadžića iz Stožera za obranu Uljanika, objavio je Uljanik na stranicama Zagrebačke burze. Otprije poznati član Nadzornog odbora je Nenad Kapuralin.

Štrajk u Uljaniku i 3. maju nastavljen je i danas i ušao je u drugi tjedan. Radnici pulskog Uljanika čekali su odluku Trgovačkog suda o imenovanju dva člana Nadzornog odbora. Nakon njegova konstituiranja, prvi bi korak trebao biti - smjena Uprave i imenovanje nove. Očekuje se da bi to moglo biti do petka.

U razgovoru za sinoćnji Dnevnik HTV-a Samir Hadžić je rekao kako danas očekuje odluku suda. "Ova Uprava je na odlasku, to je jasno svima - a mi ćemo biti ti koji će je smijeniti, mislim da će se i kolege složiti s time. Najkasnije u petak imat ćemo novu Upravu", kazao je. Potvrdio je kako razgovaraju o članovima nove uprave i s kandidatima. Nije želio iznositi detalje.

Na pitanje je li Danko Končar i dalje 'u igri' Hadžić je kazao kako nemaju nikakve informacije o razgovorima s potencijalnim strateškim partnerima te da sve informacije dobijaju iz medija. "Ovaj plan već stoti put nije prošao, a mi smo od početka bili protiv toga. Nije bitno kako se partner zove - stvar je što plan predviđa da se na polovici brodogradilišta grade apartmani, a to ne želimo", rekao je.

Razgovarali su, dodao je i s partnerima Uljanika koji su ponudili pomoć pri isplati plaća, ali zauzvrat traže državna jamstva. Oni su išli dalje prema Ministarstvu, a što se dalje dogodilo - ne zna. Ponovio je kako su spremni i na podizanje šatora na Trgu sv. Marka. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!