Nastavljaju se intenzivni razgovori vjerovnika, dobavljača i izvanredne uprave Agrokora

04.04.2018.

08:09

Autor: HRT

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Za dobavljače je jedno od ključnih pitanja dogovor o graničnom dugu nastalom dok je koncernom upravljao Ivica Todorić, a koji je na naplatu došao nakon lex Agrokora.
Nastavljaju se intenzivni razgovori vjerovnika, dobavljača i izvanredne uprave Agrokora. Još je ostalo samo šest dana do roka koji je postavio izvanredni povjerenik Fabris Peruško za usuglašavanje nacrta nagodbe. I dalje je glavna tema granični dug.

Za dobavljače je jedno od ključnih preostalih pitanja dogovor o graničnom dugu nastalom dok je koncernom upravljao Ivica Todorić, a koji je na naplatu došao nakon izglasavanja Zakona o izvanrednoj upravi. Vremena za dogovor sve je manje - podsjetimo, izvanredna uprava Agrokora najavila je postizanje načelnog plana nagodbe do 10. travnja. 

Teo Vujičić, jedan od bliskih suradnika izvanrednog povjerenika, savjetnik za maloprodaju, podnio je ostavku na sve svoje funkcije u koncernu. Neslužbeno doznajemo iz osobnih razloga.

Također, tematska saborska sjednica odbora za gospodarstvo na temu Agrokora odgođena je za dva tjedna iako je bila najavljena za sutra. U ta dva tjedna trebale bi se razriješiti dvije važne stvari - postizanje budućeg nacrta nagodbe do 10 travnja, te izglasavanje povjerenja potpredsjednici Vlade Martini Dalić.

Grubišić: Dobavljačima Agrokora ipak nešto značajniji iznos

Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško prošloga je tjedna sazvao direktore svih poduzeća iz koncerna i predstavio im pregled cjelokupne nagodbe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!