Nastavljaju se pozitivni trendovi, svi hoteli u Šibeniku otvoreni

16.04.2023.

20:28

Autor: HRT/IMS

Turisti u Šibeniku

Turisti u Šibeniku

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Od početka travnja otvoreni su svi hoteli na šibenskom području, a hotelijeri su više nego zadovoljni kako je predsezona počela. Sudeći prema već postignutom turističkom prometu onih koji su radili cijelu zimu, nedavna blagdanska popunjenost smještajnih kapaciteta samo je nastavak pozitivnog trenda od početka godine.

Odlična popunjenost šibenskih hotela nastavlja se i početkom travnja.

- Sezona, i dosad, i veljača i ožujak je bila iznad naših očekivanja, i najave su za sezonu također dobre, eto nadamo se da će to tako i ostati, kaže Magda Lakoč Mioč, direktorica jednog od hotela.

Protekli uskrsni blagdani donijeli su i povećanje raspoloživih smještajnih kapaciteta, otvoreni su sada svi hoteli u najvećem dalmatinskom hotelskom naselju. Uz brojne tamošnje sadržaje, neće gosti propustiti ni prošetati jedinstvenim gradom s dva UNESCO spomenika.

- Došli smo ovdje na 2 dana, iz Rovinja, planiramo sada obići staru gradsku jezgru. Vrijeme je malo prohladno, ali dobro je za šetnju, rekao je Dimitrij, turist iz Rusije.

- Zaista nam je lijepo, tek smo pola sata ovdje i već smo oduševljeni ovim povijesnim dijelom grada, naglašava Astrid, turistica iz Njemačke.

A zadovoljstvo hotelijera bookingom za uskrsne blagdane neće stati samo na ovako uspješnom početku predsezone.

- Imamo već jako dobar booking i za nakon Uskrsa, u petom mjesecu domaćin smo brojnih međunarodnih kongresa i događanja, a najave stižu još i dalje, istaknula je Katarina Tommasini Marić, voditeljica prodaje jednog od hotelskih naselja.

- Početak sezone je dosta dobro najavljen, radili smo baš neke prikaze, o tome što nas može očekivati ove sezone, i zapravo je odlična popunjenost, kaže Marko Plavčić, direktor odjela marketinga i komunikacija u hotelu.

- Vraćaju nam se i grupe, upravo smo imali u ožujku i 2-3 grupe sa azijskog tržišta i nekakve grupe u predsezoni iz Njemačke, Španjolske, znači to se polako vraća, zaključuje Mioč.

Pa će, uz individualce, turističku statistiku na šibenskom i vodičkom području, u nastavku predsezone dobro podebljati i grupni i kongresni turizam.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!