Natječaj za dokumentaciju za spajanje J. Dalmacije s mrežom autocesta

11.04.2019.

08:36

Autor: M.Š./Hina

default error photo
Saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić istaknuo je da će mreža autocesta u Republici Hrvatskoj biti gotova tek kad autocesta dođe do Dubrovnika.
Do kraja travnja bit će raspisan javni natječaj za izradu studijske dokumentacije projekta cestovne povezanosti s Južnom Dalmacijom na sustav mreža autocesta Republike Hrvatske na potezu od Metkovića do budućeg Pelješkog mosta te od čvora Doli do Dubrovnika, izjavio je u srijedu u Dubrovniku predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta (HAC) Boris Huzjan.

Huzjan je podsjetio da su te aktivnosti poduzete sukladno zaključku Vlade RH sa sjednice u Dubrovniku 1. veljače 2019. godine. Rok za provedbu natječaja je godinu dana.

Predsjednik Uprave HAC-a Boris Huzjan o toj je temi u Dubrovniku razgovarao s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem, koji je istaknuo kako su spomenute dvije dionice u Prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije ucrtane kao autoceste.

- Želimo biti kvalitetno snažnom prometnicom povezani s autocestovnom mrežom Hrvatske. Ta nam prometnica treba i smatramo da treba biti autocesta. Naravno da ćemo pričekati kako će kroz studiju sve ocijeniti struka, rekao je Dobroslavić.

Podsjetio je da Županija s HAC-om surađuje i na projektu brze ceste od mjesta Osojnik kod Dubrovnika do Zračne luke Dubrovnik, te projektu brze ceste na poluotoku Pelješcu, od Brijeste do Perne sa zaobilaznicom Orebića.

- Ostvarenjem svih tih projekata ćemo, uz luke koje prijavljujemo na europske fondove, osigurati potrebnu povezanost. Tada ćemo biti prometno integrirani, a naši građani ravnopravni s ostalima u državi, rekao je dubrovačko-neretvanski župan Dobroslavić.

Saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić istaknuo je da će mreža autocesta u Republici Hrvatskoj biti gotova tek kad autocesta dođe do Dubrovnika, a već tijekom 2019.  rezultati studije trebali bi pokazati koja je najisplativija i najkvalitetnija povezanost Dubrovnika s mrežom autocesta.

- Za državu, a samim tim i za županiju, je najpovoljnija trasa kroz teritorij Republike Hrvatske, kroz Dubrovačko primorje, od čvora Doli do čvora Dubrovnik. Bilo bi neozbiljno govoriti o vrijednosti radova dok ne utvrdimo optimalnu trasu. Treba provesti proceduru koja će omogućiti prijavu na sredstva Europske unije, objasnio je Bačić.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!