Nautički turizam odolijeva pandemijskim izazovima

02.05.2021.

20:23

Autor: Žana Ljuština/M.M/Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Nautički turizam odolijeva pandemijskim izazovima

Nautički turizam odolijeva pandemijskim izazovima

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Više od 50 tisuća gostiju prvosvibanjski vikend provodi u našoj zemlji. Od toga više od 30 tisuća stranih, a najviše je Slovenaca, Nijemaca i Poljaka. Nautički turizam odolijeva pandemijskim izazovima poslovanja - prošle je godine ostvario odlične rezultate, a ove očekuju i bolje - uz oznaku Safe Stay in Croatia.


Nautički turizam pokazao se savršenim u vrijeme pandemije. Putnici na brodovima imaju sav luskuz i to gotovo bez kontakta s drugima.

Prošle godine u marinu Šimuni na otoku Pagu došlo je gotovo 90 posto gostiju od prethodne 2019. godine.

- Očekivanja moraju biti pozitivna jer veliki broj već je prebolio, do sezone će biti proscjepljen, tako da vjerujemo da bi trebala biti bolja bar nekih 10 posto nego lani, rekao je Stipe Žunić, direktor ACI Marine Šimuni Pag.

Sve uz provođenje propisanih epidemioloških mjera.

- Svi se protokoli provode. Na dnevnoj bazi se prate preporuke Stožera i poštuju sve sigurnosne mjere i procedure. Nema straha od inspekcije, kaže Adriana Mišković, voditeljica komunikacijskih poslova ACI Marine.

Inspekcije Ministarstva turizma nisu za sada posjetile ni jednu Acijevu marinu na našoj obali. A oznaka Stay Safe in Croatia, nacionalna oznaka sigurnosti- jamči svakom gostu siguran odmor u Hrvatskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!