10:16 / 30.08.2018.

Autor: I.H./Hina

Ne bude li sutra plaća, u ponedjeljak prosvjed u Rijeci

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U prosvjedu u Rijeci bi sudjelovali i građani, predstavnici Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te članovi Gradskog vijeća i Županijske skupštine.
Štrajk u Brodogradilištu 3. maj je nastavljen, a ne budu li sutra isplaćene plaće za srpanj,  Štrajkaški odbor 3. maja organizirat će vjerojatno već u ponedjeljak prosvjed u središtu Rijeke, poručio je u četvrtak zamjenik predsjednika tog odbora Boris Bučanac.

- Županijski GSV uz radnike "3. maja" - za isplatu plaća i nastavak proizvodnje
- Štrajk u 3. maju do isplata plaća
- Štrajk u brodogradilištima: Do kraja tjedna dvije plaće

Bučanac
je rekao da je u srijedu na sjednici županijskog Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) dogovoreno da će se, ako plaće ne budu isplaćene do petka, održati prosvjed za 3. maj i opstojnost brodogradilišta, a u prosvjedu u središtu Rijeke bi, uz radnike, sudjelovali i građani, predstavnici Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te članovi Gradskog vijeća i Županijske skupštine.

Na pitanje o odlascima radnika iz brodogradilišta, Bučanac je rekao da je prethodnih mjeseci bilo uobičajeno da 30-ak ljudi ode, a 30-ak ih se zaposli i počne raditi. U posljednje vrijeme, nakon neisplate srpanjske plaće, nitko nije zaposlen, a otišlo je 50-ak ljudi, uglavnom majstora, brodomontera, zavarivača, kazao je dodavši da se, koliko je čuo, radnicima nudi zapošljavanje u inozemstvu, kao i u nekim domaćim tvrtkama.

Na izvanrednoj sjednici županijskog GSV-a jučer je osnovan krizni štožer za 3. maj, u kojemu su primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, predsjednik županijskog Gospodarsko-socijalnog vijeća Damir Bačinović i predsjednik Štrajkaškog odbora 3. maja Veljko Todorović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!