16:22 / 01.02.2019.

Autor: Sara Badžek/HRT

Nekada mala lokalna tvrtka, danas 98 % proizvoda - izvozi

-

-

Foto: - / -

Iz ludbreške tvrtke Oprema na svjetsko tržište svakodnevno odlaze uređaji za hlađenje i točenje napitaka.
Iz ludbreške tvrtke Oprema na svjetsko tržište svakodnevno odlaze uređaji za hlađenje i točenje napitaka. S 15 milijuna kuna, svojih i europskih proširili su proizvodni pogon i nabavili nove strojeve. Značilo je to i otvaranje novih radnih mjesta u ovoj domaćoj tvrtki koja ima 250 zaposlenih. 

Iz pogona smještenog u malom gradu na sjeveru Hrvatske samo je prošle godine u svijet otišlo više od 35 tisuća uređaja za hlađenje i točenje pića. U novu poslovnu godinu ušli su s investicijom vrijednom 15 milijuna kuna.

Za proširenje pogona i kupnju triju novih strojeva s pomoću kojih će jednostavnije moći odgovarati zahtjevima tržišta iskoristili su i europske fondove.

A tko bolje od samih radnika zna koliko oni poboljšavaju i olakšavaju rad u proizvodnji. 

Nekada mala lokalna tvrtka, danas većinu, čak 98 posto proizvoda, izvozi. 

Time uspješno ulaze u klub izvoznika Varaždinske županije, koja ima najveći izvoz u Hrvatskoj po broju stanovnika i čiji je robni izvoz u 2017. dosegnuo 7 i pol milijardi kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!