20:01 / 06.10.2021.

Autor: Dajana Kruneš/Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Nema odmora za turističke djelatnike u Malom Lošinju

Odlična postsezona na Malom Lošinju

Odlična postsezona na Malom Lošinju

Foto: HTV / HRT

Iako je početak listopada, nema odmora za tamošnje turističke djelatnike. Turistička slika na otoku vitalnosti odlična je - početak jeseni donio je i bolje rezultate nego pretpandemijske 2019. godine. 

Dobra hrana govori sve jezike svijeta, a kada je još poslužena tik uz more, dan ne može biti loš. Ova skupina stranih turista uživa u svim čarima Lošinja. 

- Priroda je prekrasna, more kristalno čisto. Prvi sam put u Hrvatskoj i zaljubila sam se u vašu zemlju, kaže Gloria Garcia Hoyo, gošća iz Španjolske. 

Nakon doručka otisnut će se i na more, okušati sreću u ribolovu. A kraj rujna sreću donosi i turističkim djelatnicima. 

- Danas na Lošinju boravi oko 7 tisuća gostiju, a kumulativno smo na indeksu 85 u odnosu na 2019 godinu s time da je rujan čak nekih 10-ak posto bolji nego što je bio te rekordne godine, kaže Zrinka Masalin iz Turističke zajednice Malog Lošinja.  

Predaha nema ni u najvećem lošinjskom kampu. 

- Mi smo na 50 posto više noćenja nego prije dvije godine i moramo biti zadovoljni, ističe direktor kampa Čikat Zlatko Vukajlović

Uz kampove, najtraženiji je privatni smještaj, u hotele se ponovno vraćaju kongresi. No boravak na Lošinju ne bi bio potpun bez posjeta vidikovcu Providenca. 

- Čuli smo da je Lošinj prelijep, nismo nikada prije bili tu, malo smo u obilasku ovog morskog dijela Hrvatske, Opatija, Istra, Lošinj, kažu gosti iz Bostona Miroslav i Svetlana

Točka je ovo koja nudi mnogo više od ionako čarobnog pogleda na lošinjski arhipelag. Iza priče stoji bračni par Katalinić. 

- Htjeli smo da kad čovjek dođe, da dozna nešto više, da doživi, osjeti otok, da se opet vrati, da taj Lošinj malo uđe u njega, kažu Ivan i Anita Katalinić iz Tematskog parka Providenca. 

I uspijevaju otočani u tome jer, prema podacima Turističke zajednice, na otok se vrati čak 70 posto gostiju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!