18:06 / 03.05.2018.

Autor: D.P./HRT

Neslužbeno: Sud traži obustavu plaćanja Tiska prema ZET-u

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

S Trgovačkog suda, prema neslužbenim informacijama, stiže nova vijest - sutkinja u postupku dobavljača protiv Tiska i Grada Zagreba zatražila je od povjerenika Peruška da obustavi plaćanja Tiska prema ZET-u.
Jedan od većih rizika za hrvatski gospodarski rast je rasplet situacije u Agrokoru. Nakon što je Visoki trgovački sud zatražio drukčije razvrstavanje skupina vjerovnika, izvanredna uprava priopćila je kako će uskoro predložiti njihov novi broj i sastav.

No, s Trgovačkog suda, prema neslužbenim informacijama, stiže nova vijest - sutkinja u postupku Agrokorovi dobavljači protiv Tiska i Grada Zagreba zatražila je od izvanrednog povjerenika Peruška da obustavi plaćanja Tiska prema ZET-u dok ne donese rješenje o tome je li izvanredna Uprava nedavnim sporazumom stavila Grad Zagreb u povlašteniji položaj u odnosu na druge vjerovnike.

"Što se tiče Tiska i Grada Zagreba, Grad Zagreb ne potražuje ništa više nego drugi dobavljači, sve u skladu s propisima pozitivnim zakonima i točka", kazao je komentirajući tu temu gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!