18:32 / 02.04.2020.

Autor: Ivana Šilović/T.V./Dnevnik/IMS/HRT

Ni epidemija ih ne može zaustaviti

-

-

Foto: - / -

Splitsko Brodogradilište unatoč koronavirusu nastavlja svoju uobičajenu prozvodnju. Do kraja mjeseca u more ide kruzer za američkog naručitelja. U knjizi narudžbi upisano je 12 brodova. Posla ima za iduće tri godine.
Splitsko Brodogradilište unatoč koronavirusu nastavlja svoju uobičajenu prozvodnju. Do kraja mjeseca u more ide kruzer za američkog naručitelja. U knjizi narudžbi upisano je 12 brodova. Posla ima za iduće tri godine.

U splitskom škveru ništa se ne prepušta slučaju. Dezinfekcija za sve. Mjerenje temperature obavezno. Trenutačno je najvažnije sačuvati zdravlje tisuću dvjesto zapolenika.

- Jedan dio radnika radi od kuće, nemamo nikakvih probema. Inače nas je 2 tisuće, njih 1200 dolazi na posao i za sada neće biti nikakvih otpuštanja, ističe Josip Jurišić, glasnogovornik Brodosplita.

Oboljelih zasad nemaju. Nekoliko objekata unutar škvera prilagođeno je s tisuću kreveta i ostalim popratnim sadržajima za najgori scenarij.

- Brodosplit se pripremio za, zlu ne trebalo, imamo objekete za izolaciju, za karantene za naše radnike, njihove obitelji ako treba i kao i uvijek do sada u povijesti škvera pomoći ćemo i našem gradu i županiji ako bude trebalo, rekao je Boško Ramljak, savjetnik za korporacijsku sigurnost Brodosplita.

Proizvodnja nije stala ni u jednom trenutku. Vari se i brusi na propisanoj udaljenosti.

- Situacija je radna, radimo, držimo razmak, kaže Ante Zebić, zaposlenik Brodosplita. Radimo, nema straha, nema oboljelih, dodaje njegov kolega Radovan Tošić.

- Mjere otpuštanja bit će zadnje, trenutačno izvodimo radove na krucijalna dva projekta, to je novogradnja 4827 vidi se na navozu i spremam se za porinuće i ubrzavamo proces proizvodnje sekcije 485, objašnjava Dalibor Komatina,  direktor proizvodnje Brodosplita.

Do kraja mjeseca kruzer za američkog kupca ide u more. Ugovorene poslove imaju do 2023. godine. I u ovom trenutku natječaji za zapošljavanje strukovnih zanimanja u splitskom škveru su otvoreni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!