Nin očekuje 10% bolje rezultate nego 2019.

23.08.2022.

07:00

Autor: Žana Morović Rudić/Dnevnik/HRT

Nin

Nin

Foto: xbrchx / Shutterstock

S posljednjih desetak dana kolovoza završava i špica ovogodišnje, iznimno uspješne turističke sezone te polako ulazimo u posezonu. Odlične rezultate bilježi i, ne toliko razvikana - ninska rivijera...

- U kampu Zaton sam 39 godina. Nekad je kamp bio sasvim nešto drugo. Prevladavali su šatori, '80.-ih godina bio je i sindikalni turizam, rekao je Marinko Marinović, voditelj kampa.

Uvijek je ovdje bilo ugodno ozračje. Brižno se njegovala hortikultura. No danas gosti traže veću udobnost, pa su sve popularnije mobilne kućice i glamping šatori.

- Zaton Holiday resort je od svojih samih početaka organiziran kao mali grad gdje gost zapravo može sve što treba na odmoru pronaći na jednom mjestu, rekao je Frane Skoblar, voditelj marketinga u Turisthotelu.

- Bazeni su prva želja gostiju prilikom rezervacije, dodao je Marinović.

Pa unatoč kilometarskoj pješčanoj plaži, uz ove atrakcije sve su ležaljke popunjene. Odavno su prepoznali važnost ulaganja u dodatne sadržaje u turizmu, od sporta i rekreacije, gastronomije, animacije i zabave.

- Jutros igramo minigolf. Ovdje imamo različite aktivnosti. Jučer smo se vozili kanuima, a bili smo i na izletu brodom u potrazi za dupinima, rekao je turist iz Nizozemske.

- Naselje je na odličnoj lokaciji za odlazak u mnoga prelijepa mjesta u Hrvatskoj - Split, Dubrovnik, rekao je turist iz Nizozemske.

Ili obližnji povijesni grad Nin, poznat i po svojim kilometarskim plažama.

- Ovdje na ovom području imamo 30 kilometara pješčanih plaža, pa su se na ninskoj rivijeri odavno opredijelili za obiteljski turizam. Brojke su nam izuzetno dobre i do kraja 8. mjeseca. očekujemo premašaj do 10% u odnosu na rekordnu 2019., rekla je Marija Dejanović, direktorica Turističke zajednice Grada Nina.

Ne iznenađuje to - jer se ninska rivijera odavno pozicionirala na turističkom vrhu Hrvatske. Prepoznali su je i gosti i struka koja im je dodijelila brojna priznanja, među kojima će rado izdvojiti nagradu Eden za europsku destinaciju izvrsnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!