20:18 / 16.08.2018.

Autor: HRT

Nin pod opsadom turista

-

-

Foto: - / -

Više noćenja, više dolazaka nego lani. U Ninu, gdje smještaj počiva na privatnim iznajmljivačima, trenutačno se ne može naći slobodna postelja.
Vrhunac je turističke sezone. Prema podacima Hrvatske gospodarske komore, potrošnja hrane i pića u turističkim mjestima s najvećim brojem noćenja, u kolovozu je najmanje dvostruko veća. Kao i prošle godine, rekorder u Zadarskoj županiji je Nin s čak 447 posto više ljudi u kolovozu! To znači da umjesto uobičajene tri tisuće, u njemu trenutačno boravi više od 12 tisuća ljudi!

Više noćenja, više dolazaka nego lani. U Ninu, gdje smještaj počiva na privatnim iznajmljivačima, trenutačno se ne može naći slobodna postelja.

Pet puta - toliko se broj stanovnika u srpnju i kolovozu u ovom gradiću poveća. Podaci o potrošnji hrane i pića još su impresivniji.

"13 puta veći u odnosu na potrošnju domicilnog stanovništva u ostatku godine. To je iznos od 1172 posto", naglašava Marijana Ramov, savjetnica za kulturu grada Nina.

I nije ovo zanimanje gostiju za Nin došlo preko noći. "To je kontinuirani rast, kontinuirano ulaganje/Nin je iz godine u godinu povećavao svoju turističku ponudu, trudio se u proljepšanju starog grada, postao magnet koji privlači", ističe Marija Dejanović, direktorica TZ-a Grada Nina.

Ponuda na dnevnoj bazi, od doista kvalitetnih kazališnih predstava, od izložbi u našim galerijama, muzejima, koncerata.

Uz neprocjenjivu kulturnu i prirodnu baštinu, goste privlači i ponuda temeljena na lokalnim, autohtonim proizvodima.

Nepunih godinu dana od velike poplave sanirana je gotovo sva komunalna infrastruktura, obnovljene glasovite pješčane plaže koje su bile gotovo nestale.

Najstariji hrvatski kraljevski grad i ove sezone grabi prema debelom plusu.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!