08:16 / 10.05.2022.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/B.A./HRT

Od čistača ulica do svjetskog stručnjaka: "Neuspjeh je važan"

Nir Tsuk

Nir Tsuk

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Iz neuspjeha treba znati naučiti, rekao je jutros u HTV-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" dr. Nir Tsuk, međunarodni stručnjak za područje društvenog kapitala, poduzetništva i kulturu inovacija koji ovih dana gostuje u Hrvatskoj. 

Tsuk je u Hrvatskoj na tjedan dana - jučer je gostovao u Zagrebu i Samoboru, danas ide u Varaždin, potom u Sisak, a naposljetku će gostovati u Splitu. Održava predavanja na kojima, kako je rekao, razgovara o jeziku inovacija, o inovacijama kao načelu pogleda na svijet.


Tsuk je u emisiji između ostalog citirao izreku prema kojoj je najbolji način za realizaciju snova - da se probudite. Nije riječ samo o dobrim idejama, postoje metode kojima se inovacije poučavaju i kojima se one provode u stvarnost, a mi u Izraelu inovacije učimo od malih nogu - u vrtićima, u osnovnim školama, rekao je Tsuk.


Nije to samo način poslovanja, to je zapravo kreativno razmišljanje, rješavanje problema, dodao je.


Tsuk je napomenuo i da je neuspjeh važan - uči vas puno o sebi, o svijetu, o tome što činite. Iz neuspjeha treba znati naučiti.


Tsuk se u životu bavio raznim poslovima, bio je čistač na ulici, menadžer restorana... Inače ga za Hrvatsku vežu korijeni, djed mu je bio Hrvat iz poznate splitske židovske obitelji Morpurgo.


- Ponosan sam Hrvat, rekao je Tsuk.

Cijeli razgovor pogledajte u videu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!