13:31 / 17.01.2018.

Autor: HRT

Nižim kamatama HBOR potiče korištenje fondova EU-a

-

-

Foto: - / -

HBOR je do sada putem programa za kreditiranje EU projekata podržao više od 600 projekata s iznosom većim od 3,4 milijarde kuna.
Uprava HBOR-a donijela je odluku o privremenom sniženju nominalne kamatne stope po programu kreditiranja EU projekata javnog sektora na 2,5 posto. Ovo sniženje odnosi se na kredite koji će biti odobreni do kraja 2018. godine. 

Tijekom ove godine EU projekti ruralnog razvoja, ribarstva i vinske omotnice mogu se kreditirati po kamatnoj stopi već od 1,7 posto, EU projekti privatnog sektora po kamatnoj stopi već od 2,4 posto, a projekti javnog sektora po kamatnoj stopi od 2,5 posto. Prije navedenih sniženja minimalne kamatne stope po svim programima za kreditiranje EU projekata iznosile su 3 posto.

"Sniženjem kamatnih stopa uz zadržavanje svih drugih povoljnih uvjeta kao što su dugi rokovi otplate, mogućnost odobrenja počeka i korištenja granta kao vlastitog učešća želimo potaknuti poduzetnike na ulaganja i ubrzati dinamiku korištenja raspoloživih sredstava EU fondova", izjavila je Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a.

HBOR je do sada putem programa za kreditiranje EU projekata podržao više od 600 projekata s iznosom većim od 3,4 milijarde kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!