Nizozemci okupirali šibenske kampove

01.09.2022.

20:21

Autor: Petar Mikulićin/T.V./Dnevnik/HRT

Nizozemci "okupirali" šibenske kampove

Nizozemci "okupirali" šibenske kampove

Foto: HTV / HRT

Na šibenskom području kampovi obaraju turističke rekorde, a među najbrojnijim gostima su Nizozemci! Njima je kampiranje stil života, a svi ih hvale i kao dobre goste, potrošače. U kampovima najavljuju i dobru posezonu, u kojoj bi mogli profitirati i hotelijeri. Zbog najavljenog velikog broja kongresa.


Bob Mol i Anja de Brujin iz nizozemskog Haarlema već 15 godina imaju samo jednu ljetnu destinaciju – Solaris.

- U Solaris smo se zaljubili istog trenutka, čim smo došli prvi put, kaže Anja.

- Glavni razlog zbog kojeg dolazimo ovaj je ambijent, smještaj uz more. Imamo i brod, pa stalno plovimo, dodaje Bob.

Ovog ljeta kampiraju više od mjesec dana. Uz šibensko more imaju osjećaj domaće atmosfere. Kampiranje je za njih stil života. Vrsta smještaja koja pruža jedinstven osjećaj slobode.

- Nizozemci su ljudi koji vole putovati. Posebno automobilima i kamperima. Volimo slobodu, ističe BoB.

A turisti iz zemlje tulipana ovoga su ljeta hit! ! Drugi su najbrojniji gosti u kampovima, a četvrti ukupno na šibenskom području. U odnosu na 2019. u ovom ih je kampu 5 posto više.

- Jako rado posjećuju naš kamp. Naš kamp im je drugi dom. Strašno su ljubazni, opušteni i jako dobri potrošači, kaže Ivanka Mrdeža, voditeljica u kampu za nizozemsko tržište.

- Njih je drastično više! Nizozemci su po svom životnom stilu više okrenuti prirodi i kampovima, tako da su oni brojniji u kampovima nego u hotelima i ovom klasičnom smještaju, otkriva Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Šibenik.

A bit će brojni i u posezoni.

- Trenutno su najave odlične, izuzetno dobre! Imamo sve više upita za last minute rezervacije, ističe Mrdeža. 

Sve je više upita i za druge vrste smještaja, a profitirati bi mogli svi jer vraćaju se i kongresi.

- Većina naših kongresa su međunarodnog karaktera. Jako dobre su nam najave za deveti i deseti mjesec, a isto tako za jedanaesti i dvanaesti, rekla je Katarina Tommasini Marić, voditeljica prodaje hotelskog naselja.

- Očekujemo jednu posezonu puno, puno bolju nego što je bila predsezona, koja je zbog poznatih razloga bila na jedan način reducirana, ističe Karađole.

Ako koronavirus ponovno ne pokvari planove, posezona bi mogla biti i bolja nego već toliko spominjane 2019.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!