Njemački ADAC 22 hrvatska kampa ocijenio priznanjem "ADAC Superplatz"

15.11.2022.

14:39

Autor: T.D./HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Marko Lukunic / Pixsell

Njemački ADAC, najjači europski auto klub s više od 20 milijuna članova, objavio je novu listu najboljih europskih kampova "ADAC Superplatz", među kojima su i 22 hrvatska kampa. 

Prema priopćenju koje je ADAC nedavno objavio na svojim internet stranicama, ocjenu najviše kategorije dobilo je ukupno 175 kampova koje su ocjenjivalo ADAC-ovi inspektori, dok ih je lani bilo 158, a najviše kampova sa statusom "ADAC Superplatz" ima Francuska.  

ADAC Superplatz najviša je nagrada kvalitete koju ADAC već tradicionalno jednom godišnje dodjeljuje najboljim europskim kampovima, a ocjene se odnose na sljedeću turističku sezonu. 

Najviše novih kampova na najnovijoj ADAC-ovom listi ima Francuska, s 13 novih na listi su ukupno 42 francuska kampa, čime su pretekli Italiju, koja sada ukupno ima 41 super kamp.

Hrvatska je na trećem mjestu s 22 vrhunski uređena kampa, jednim više nego lani. 

Ove su godine na listi "ADAC Superplatz" tri nova hrvatska kampa - Ježevac Premium Camping Resort, Arena Grand Kažela Campsite i San Servolo Wellness Camping. 

Pet Valamarovih hotela na listi "ADAC Superplatz"

Iz porečke Valamar Riviere su objavili kako je čak pet njihovih kampova dobilo priznanje ADAC Superplatz, među kojima je ove godine po prvi put i navedeni Ježevac Premium Camping Resort. 

Iz Valamara navode da priznanje "ADAC Superplatz" dodjeljuju vodiči za kampiranje ADAC u suradnji s PiNCAMP-om, portalom za kampiranje, a najvišu ocjenu 5 ostvarili su, uz Ježevac, Lanterna Premium Camping Resort, Istra Premium Camping Resort, Krk Premium Camping Resort te Baška Beach Camping Resort. 

Valamar je u priopćenju izdvojio i da je na 16. kongresu hrvatskog kampinga, koji je održan od 8. do 10. studenog u Šibeniku, čak 11 kampova Valamar Riviere nagrađeno je posebnim priznanjima za kvalitetu, koje dodjeljuje Kamping udruženje Hrvatske (KUH).

Osim toga, u sklopu tog kongresa je slovenski kamping web portal Avtokampi.si i ove godine dodijelio nagrade za najbolje kampove u Hrvatskoj i Sloveniji "Naj kamp Adria". Prema ocjenama slovenskih kampista, u kategoriji većih kampova u Istri prvo mjesto zaslužuje Lanterna Premium Camping Resort, dok je Istra Premium Camping Resortu dodijeljeno treće mjesto u istoj kategoriji. U kategoriji velikih kampova na Kvarneru, treće mjesto pripalo je kampu Ježevac. 

I Arena Grand Kažela Medulin na ADAC-ovoj listi

Na najnovijoj listi ADAC-a je i kamp Arena Grand Kažela Medulin, izvijestili su iz pulske Arena Hospitality Grupe. 

- Ponosni smo što je naš trud i rad u podizanju kvalitete kroz trogodišnji investicijski ciklus prepoznat na međunarodnoj razini s ovako vrijednim priznanjem. Prve dvije faze investicije rezultirale su s 209 novih luksuznih camping home mobilnih kućica, dva nova bazena, novim ulazom, recepcijom, novim modernim pool barovima i restoranima, illy caffe barom te animacijskim i sportskim sadržajima, naveli su uz ostalo iz Arena Hospitality Groupe. 

Inače, kamp Arena Grand Kažela je i ove godine, devetu godinu zaredom, nositelj nagrade Kamping udruge Hrvatske - "Croatias Best Campiste", naveli su iz Arena Hospitality Grupe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!