Njemački ADAC objavio brošuru "Hrvatska: zemlja za zaljubiti se"

09.02.2022.

12:36

Autor: Hina/HRT

Dubrovnik

Dubrovnik

Foto: Hrvatski radio / HRT

Najveći europski autoklub, njemački ADAC objavio je brošuru posvećenu Hrvatskoj pod nazivom "Hrvatska: zemlja za zaljubiti se" u kojoj Hrvatsku prikazuje kao turističku destinaciju bogate raznolikosti i nezaboravnih doživljaja, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Napominjući da ADAC ima 22 milijuna članova, voditeljica ispostave HTZ-a u Münchenu Nera Miličić ističe i da je taj autoklub za Nijemce najvažniji izvor informacija o putovanjima u inozemstvo te da je objava brošure o Hrvatskoj i važnije ako se zna da više od 70 posto turista iz Njemačke u pandemijskim godinama putuju osobnim automobilom.

- U tom je kontekstu suradnja s ADAC-om jako važna, a time se i našim gostima pružaju točne informacije o uvjetima i planiranju putovanja. Uz to, imamo i potporu te jedne od najutjecajnijih njemačkih institucija koja uživa veliko povjerenje građana i putnika, naših najbrojnijih turista, ocijenila je Miličić.

Hrvatsku u brošuri "Kroatien: ein Land zum Verlieben" (Hrvatska: zemlja za zaljubiti se) ADAC predstavlja kroz regije Istre, Kvarnera i Dalmacije, s opisima njihove povijesne i kulturne baštine, plaža, uvala, otoka, sunca i prirodnih ljepota, dok je glavni grad Zagreb istaknut kao središte Hrvatske, a središnja Hrvatska i Slavonija kao skriveni dragulji zemlje.

Brošura donosi i korisne informacije oko putovanja u Hrvatsku, od savjeta za putovanja vlastitim automobilom pa do informacija vezanih uz kamping i drugih.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!