13:39 / 07.11.2020.

Autor: Jasminka Kalčić/Dnevnik/IMS/HRT

Njihovi mlažnjaci obaraju rekorde u satima letenja

-

-

Foto: - / -

Iz Pule do Zagreba stižu za 15 minuta. Poslovnim ljudima to je dragocjeno pa je potražnja u ovim vremenima iznimna.
Tri generacije obitelji Delić iz Pule već više od dva desetljeća samouvjereno vladaju nebeskim svodom. Korona im nije naštetila, dapače. Dok su zrakoplovi velikih avioprijevoznika sad prizemljeni, njihovi obaraju sve rekorde u satima letenja.

Vlastitim mlažnjakom iz Pule do Zagreba stižu za 15 minuta. Poslovnim ljudima dragocjeno pa je potražnja za privatnim letovima u ovo doba iznimna.

➡️ Stožer: 2399 novozaraženih, preminulo 35 osoba
➡️ Sve o koronavirusu 

- Veliki avioni su stali i mi koristimo priliku, hvatamo sve što se može u ovoj teškoj situaciji napraviti. London, Moskva, sjever Afrike, Lisabon, to su neki krajnji dometi aviona iz jednoga leta, priča pilot Nenad Delić. I tako svakodnevno vladaju nebom na desecima linija udaljenima tisuću i pol kilometara od Hrvatske.

Schengenu u susret

Glava obitelji, djed Nijaz Delić, u zraku je proveo gotovo 6 desetljeća. I neizmjerno je ponosan što su njegovi potomci sve nastavili. Tim se poslom bave dva njegova sina, a unuk se školuje za pilota mlaznog aviona. I njihove supruge su tu na svome području, kaže. S 2 mlazna aviona i 5 manjih za panoramsko, turističko letenje složno i spretno lete Shengenu ususret.- Kad netko od stranaca želi doći kod nas, mora prvo sletjeti u neku međunarodnu zračnu luku, zbog kontrola. Ulaskom u Shengen to bi se izbjeglo i bilo bi puno jednostavnije, očekujemo puno više aviona, objašnjava pilot Boris Delić. A dočekat će ih ova obitelj spremna. Naime, svaku kunu koju zarade ulažu u aerodrom, avione i obuku. Budućnost su zacrtali i raduju joj se.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!