08:36 / 13.08.2018.

Autor: B.S.LJ./HRT

Nova ideja iz Baranje - šampanjac od bazge!

-

-

Foto: - / -

Obitelj Bošnjak iz Branjina Vrha proizvodi šampanjac od bazge.
Domaće je domaće, posebice kad je riječ o hrani. Za kvalitetno voće i povrće sve je više ljudi spremno izdvojiti više novca. Brojna obiteljska gospodarstva u Baranji prepoznala su priliku na tržištu i proizvode ekološke proizvode po tradicionalnim receptima iz svoga kraja, uz neke nove ideje. Obitelj Bošnjak iz Branjina Vrha tako proizvodi šampanjac od bazge.

Uz proizvodnju u plasteniku, Bošnjakovi se bave eko proizvodnjom i na otvorenom, no tu valja biti oprezan - nepovoljno vrijeme, ali i bolesti uvijek prijete.

Pazi se na sve no ništa bez ljubavi, truda i neprekidnog rada. Odmora gotovo i nemaju. Sve na njihovom čarobnom imanju podređeno je prirodi koja dvostruko vraća, uložite li dio sebe, tvrdi ovaj dvojac.

Bošnjakovi prepoznaju moći prirode koja hrani, liječi i neiscrpan je izvor novih ideja. Svake godine na tržište plasiraju nešto novo, a ove godine to je šampanjac od bazge!

"Radimo na isti način kao sirup. Sirupu dodajemo naknadno šećer, a ovdje prije, i pustimo 24 do 48 sati da odstoji zajedno s cvijetom. Cijedimo i punimo staklenke", objašnjava nam postupak priprave Ljubica Bošnjak, otkrivajući i da bazgin šampanjac sadrži 4 posto alkohola.

Bošnjakovi i tradicionalnu papriku nude u novom obliku - s postojanom frizurom i smiješkom.

Plodovi sinergije su tu. Kao i zadovoljstvo kupaca, ali i ovog simpatičnog para, koji neumorno i dalje uči i usavršava se, bez obzira na godine, stvarajući najbolje iz onoga što im priroda daje. U braku su 42 godine i kažu: "Mi smo kao blizanci. To je timski rad, znači moramo jedno drugo slušati! Nema nikakvih problema između nas, uvijek se slažemo u svim poslovima, zajednički se radi".

Pogledajte videoprilog:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!