16:09 / 19.01.2019.

Autor: Senka Mošnja/P.F./HRT

Novi bazen za 50 milijuna s nedostatkom

-

-

Foto: - / -

Struka je smatrala da nije potrebna termalna izolacija jer se vlaga neće kondenzirati. No pogriješila je.
Kompleks bazena u Puli, otvoren prije mjesec dana, posjetilo je više od 11.000 ljudi. I sportaši i rekreativci napokon su došli na svoje. Ipak, na novoizgrađenom objektu na pulskoj Verudi vidljivi su i neki nedostaci.

Polaznike pulskih sportskih klubova roditelji više ne moraju voziti na treninge u Valbandon, u fažansku općinu. Uz to, u prvom javnom gradskom bazenu sportaši imaju i više staza i više termina.

Uz bazen za vaterpolo, u sklopu kompleksa je i jedan manji, multifunkcionalni bazen te onaj za bebe. Tako su, uz 400 sportaša, česti gosti građani - rekreativci, koji se koriste i saunama i fitnessom.

No na 50 milijuna kuna vrijednom novoizgrađenom objektu ubrzo su postali vidljivi nedostaci. Struka je smatrala da nije potrebna termalna izolacija jer se vlaga neće kondenzirati.

No već se pokazalo da do kondenzacije vlage dolazi i kreće se u termoizolaciju tako da se fasada više ne rosi.

Kompleks će se dodatno oplemeniti dvjema penjačkim stazama te uređenjem stubišta koje će ga povezati s domom sportova. Zajedno sa stadionom i jedinom pravom atletskom stazom na poluotoku, bit će tako zaokružen jedinstveni sportski kompleks u županiji.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!