Novi doživljaj prirode, Papuk podignuo ljestvicu

05.10.2021.

16:58

Autor: Melita Homa/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Papuk podignuo ljestvicu

Papuk podignuo ljestvicu

Foto: Regionalni dnevnik / HTV

Sustavno ulaganje u sadržaje kontinentalnog turizma daje rezultate. Odlične primjere pronašli smo na Papuku koji posjetiteljima pruža neponovljivi doživljaj prirode. Ulaže se u vrhunski smještaj, male vinarije, ali mnoge druge gostima zanimljive sadržaje.

Okružene zelenilom, vile na Papuku gostima pružaju luksuz koji mnogi ne očekuju usred šume -grijane vanjske i unutarnje bazene, saune, jacuzzije, smještaj najviše kategorije. Nalazimo se u Parku prirode, geo parku pod UNESCO-vom zaštitom i smatrali smo da bi bilo dobro da se baš na ovom predjelu počnemo baviti turizmom, kaže Igor Salak.

Ljetos je u Velikoj, u srcu Papuka, na izvoru termalne vode otvoren i vodeni adrenalinski park Duboka. Prostire se na 17 tisuća četvornih metara. Vodene atrakcije privukle su mnoge. U mjesec dana posjetilo ih je 35 tisuća ljudi.

Dobru zabavu za male i velike jamči posjet Kući Panonskoga mora. Na južnim padinama Papuka pronađeno je najviše fosila s kopna i iz mora, starih 16 milijuna godina, kada je na tom području vladala tropska klima.

Maleni Kaptol tako se našao na kulturnoj ruti Vijeća Europe zbog arheološkog nalazišta koje se nalazi nadomak mjesta. U ovom kraju eno-gastronomska ponuda iznimno je bogata. Obitelj Ljevar je prije pet godina imala prvu berbu, a danas već razmišljaju o ulaganjima u smještaj koji ovdje nedostaje - proširenje vinarije, obnavljanje kušaonice i mali butik hotel.

- Rade se nove vile, novi smještaji, ali isto tako u urbanijem djelu, u Velikoj, u Kaptolu, Jakšiću i Brestovcu pojavljuju se novi smještaji, novi OPG-i, ali i neki veći smještajni kapaciteti. Noćiti se može i u planinarskim domovima. Među njima je i dom na Jankovcu, kazao je direktor TZ-a Zlatni Papuk Tomislav Galić.

Veći broj kreveta zasigurno bi pridonio da se posjetitelji na Papuku zadrže i koji dan dulje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!